T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / ÇELTİKCİ - Çeltikçi Şehit Ali Yıldırım Anadolu Lisesi

Çeltikçi Şehit Ali Yıldırım Anadolu Lisesi

Telefon
02487112734
Belgegeçer
02487112735
WEB
https://celtikcisayal.meb.k12.tr
Adres
KONAK MAH. ADNAN MENDERES BUL. NO 27 İÇ KAPI NO 101 ÇELTİKÇİ / BURDUR
Vizyon
Çeltikçi Şehit Ali Yıldırım Anadolu Lisesi olarak, Türk milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, olaylara geniş bir açıdan bakabilen, kendisiyle ve toplumla barışık, dinamik, özgüveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Türk milli ve manevi değerlerini yaşayan ve yaşatan, Her öğrencimizin birer değer olduğunun bilincinde olarak, Bilimsel teknolojinin ışığında okuyan, Okutan, Araştıran, Özgür düşünen, Sorunları çözebilen, Başkalarının haklarına saygılı, Milletine ve ülkesine karşı sorumluk hisseden, Toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, Gelişime açık, Çevre bilinci yüksek, Kendine güvenen, Katılımcı, sorgulayan, Etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönde gelişmiş, Yüksek ahlaki değerler kazanmış, Küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek ve aranan bir eğitim kurumu olmaktır.
Başarılar
Okulumuz çeşitli yurt içi ve yurt dışı projelerde (Tubitak, Teknofest, Erasmus) ve sportif faaliyetlerde aktif olarak yer almaktadır.
Öğretmen :13
Öğrenci :40
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :1500
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler
08:40-12:40 13:30-15:50
Isınma
Kömür-Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce-Almanca
Ulaşım
Burdur-Bucak-Antalya istikametinde olan ilçemizde her yarım saatte otobüs taşımacılığı yapılmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimiz çevre köylerden taşımalı olarak gelmektedir.
Yerleşim Yeri
2200 nüfusa sahip ilçemizde tarımsal faaliyetler yoğunluktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz, ilçe merkezinde bir okul olup, il merkezine 30 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
34
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%25
Sportif Etkinlikler
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında gençler kız-erkek takımımız ilde ve bölgede birinci olarak Bursa´da düzenlenen Floor-curling müsabakalarına katılarak ilimizi ve okulumuzu temsil etmiştir. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında gençler kız bilek güreşi alanında alanında ilde birinci olarak ilimizi ve okulumuzu temsil etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Tubitak tarafından düzenlenen bilim söyleşilerine nisan ayında ev sahipliği yapacaktır.
Proje Çalışmaları
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz BESTE, Çedes, Dilimizin Zenginlikleri, Okulumuzda Sağlıklı Besleniyorum, ORTAÖĞRETİMDE 10.000 OKUL PROJESİ(2022-2023), Tubitak, Teknofest, Fiziksel Aktivite, Erasmus Ka-121 okul eğitimi projelerinde aktif olarak yer almaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz Erasmus Ka-121 okul eğitiminde konsorsiyum üyesi olarak kabul edilmiştir.
Yazdır